Ekonomi

The Ideas of Karl Marx

Alan Woods
150,00 kr
 
  • Författare: Alan Woods
  • Limhöftad 244 sidor
  • Wellred Books 2018
  • ISBN: 9781900007801
I lager
ISBN
9781900007801

Marx var sin tids mest hatade och baktalade man. Han deporterades från land efter land, både diktaturer och demokratier. Bourgeoisien, vare sig konservativ eller ”liberal”, lade sina olikheter åt sidan för att tillsammans smutskasta honom. Allt detta ignorerade han, svepte det åt sidan som det vore ett spindelnät, svarade endast när han var av nöden tvungen. Han dog älskad, vördad och sörjdes av millioner revolutionära arbetare - från Sibiriens gruvor till Kalifornien, i alla delar av Europa och Amerika.

Hans namn kommer vara genom tiderna, hans verk lika så.

Den store revolutionären Karl Marx föddes för tvåhundra år sedan. Kapitalismen är i kris och arbetarklassen rör på sig för att förändra sina liv. I den härskande klassens cirklar skrattas det inte längre, inte längre proklameras Marx idéer som döda och begravna, tvärt om. I denna skara infinner sig nu endast rädsla och ängslan. Det har därför aldrig varit mer angeläget att studera hans idéer.

I denna korta bok, släppt på Marx tvåhundrade årsdag, innehåller en serie artiklar om mannen själv, hans liv, och hans idéer; från en förklaring av Marxismens filosofi; till Marx strider mot småborgerliga och anarkistiska idéer; till Leo Trotskijs analys av Kommunistiska manifestet, och mycket mer.

Denna bok bör läsas av varje klassmedveten arbetare som introduktion i läran om marxism. Som Lenin sa: ”utan revolutionär teori kan det inte finnas någon revolutionär rörelse.”

Mer information
Författare Alan Woods
ISBN 9781900007801
Språk Engelska
Förlag Wellred
Antal sidor 244
Vikt (gram) 275.000000