Författare

Lenin and Trotsky - What they really stood for

Alan Woods och Ted Grant
150,00 kr
  • Författare: Alan Woods, Ted Grant
  • Limhäftad 221 sidor
  • Bokförlaget Wellred Books 2000
  • ISBN: 8492183268
I lager
ISBN
8492183268

Lenin och Trotskijs idéer är utan tvekan de mest förvrängda och förtalade idéerna i historien. I mer än åttio år har de attackerats av kapitalismens försvarare, som har försökt framställa deras idéer – bolsjevism – som både totalitära och utopiska. En hel industri har skapats i syfte att likställa stalinismens brott med den arbetardemokrati som Lenin och Trotskij stod i ledningen för.

Å andra sidan så har den stalinistiska byråkratin, ända sedan 'trotskism' uppfanns 1924, systematiskt förfalskat det sanna förhållandet mellan dessa två ledare för oktoberrevolutionen.

Den här boken visar Lenin och Trotskijs verkliga idéer. Ursprungligen skriven som ett svar till Monty Johnstone, en av Brittiska Kommunistpartiets ledande teoretiker, blottlägger den systematiskt alla myter som använts för att misskreditera Trotskijs idéer och hans roll i Bolsjevikpartiet. 

”1968 så var jag en av de nationella ledarna för Young Communist League. Jag brukade ha många högljudda diskussioner med Alan Woods och andra 'trottar' och gjorde allt jag kunde för att underminera dem. När vi skrev 'Cogito' artikeln om Leon Trotskij så var jag väldigt nöjd med vår insats. 'Nu får vi tyst på dem!' sa jag. Då skrev 'de' Lenin and Trotsky – What They Really Stood For. Jag läste den och läste om den. Den noggranna, ärliga presentationen av historiska fakta och politiska argument gjorde mig till en helhjärtad anhängare av den marxistiska tendensen som nu förkroppsligats i Socialist Appeal.” (Jim Brookshaw, Ordförande Young Communist League 1965-68, Internationell sekreterare YCL 1969)

Mer information
Författare Alan Woods och Ted Grant
ISBN 8492183268
Språk Engelska
Förlag Wellred
Antal sidor 221
Vikt (gram) 290.000000