Filosofi

Vad är marxism?

Alan Woods, Rob Sewell
100,00 kr
  • Författare: Alan Woods, Rob Sewell
  • 262 sidor
  • Bokförlaget Stormklockan 2019
  • Förlagsny
  • ISBN: 978-91-983146-1-8
I lager
ISBN
978-91-983146-1-8

Instabilitet, kris, krig och växande klassklyftor gör marxismen alltmer attraktiv för miljontals arbetare och unga runtom i världen. Revolutionens gamla mullvad gräver sig fram djupt inne i samhällets grundvalar, som Marx sade.

Och ändå får vi hela tiden höra att marxismen antingen är irrelevant, förlegad eller till och med död. Men om det vore sant, varför pumpas det då ut så många böcker och artiklar varje år som attackerar marxismen? Det verkar som att den härskande klassen är oroliga eller till och med rädda för dessa ”döda” idéer.

Marxismen – eller den vetenskapliga socialismen – är namnet på den uppsättning idéer som Karl Marx och Friedrich Engels först utarbetade för mer än 150 år sedan. Tillsammans ger dessa idéer en teoretisk grund för arbetarklassens kamp för en högre form av samhälle – socialismen.

Efter att ha blivit en bästsäljare på engelska ges nu boken Vad är marxism? för första gången ut på svenska. Den riktar sig till dig som är nybörjare inom marxismen och innehåller tre avsnitt som täcker den marxistiska teorins tre grundpelare: dialektisk materialism, historiematerialism och marxistisk ekonomi. De kompletteras av viktiga utdrag från texter av några av marxismens mest framstående företrädare – Marx, Engels, Lenin och Trotskij.

Mer information
Författare Alan Woods, Rob Sewell
ISBN 978-91-983146-1-8
Etikett Sales
Språk Svenska
Förlag Stormklockan
Antal sidor 262
Vikt (gram) 300.000000