The Revolutionary Philosophy of Marxism

Availability: I lager
SKU
978-1-900007-97-9
199,00 kr
-
+

Quick Overview

  • Limhäftad 475 sidor
  • WR Books 2018
  • Förlagsny
  • ISBN: 978-1-900007-97-9

Denna bok innehåller ett urval av texter om dialektisk materialism av Marx, Engels, Lenin, Trotskij, Plekhanov, Luxemburg och Alan Woods. Redigerad av John Peterson och med en introduktion av Alan Woods.

Två hundra år sedan Karl Marx födelse är hans idéer mer relevanta än någonsin tidigare. Även om Marx kanske är mest känd för sina texter om ekonomi och historia, så måste alla som vill ha en grundad förståelse för hans metod även sträva efter att bemästra den dialektiska materialismen, som i sig var ett resultat av Marx studier och kritik av Hegel.

Dialektisk materialism är rörelsens, utvecklingens och förändringens logik. Genom att omfamna motsägelser istället för att försöka utelämna det från verkligheten, så hjälper dialektiken marxister att se processer så som de verkligen är, inte så som vi önskar att de var. På detta sätt kan vi förstå och förklara de grundläggande klassintressena som står på spel i vår kamp mot kapitalismens exploatering och förtryck.

Vid varje avgörande vändpunkt i historien måste vetenskapliga socialister återvända till grunderna. Den marxistiska teorin är arbetarklassens generaliserade erfarenheter och historiska minne, och en vägledning till handling. Syftet med denna bok är att beväpna den nya generationen av revolutionära socialister med dessa grundläggande idéer.

Mer information
ISBN 978-1-900007-97-9
Språk Engelska
Förlag Wellred
Antal sidor 475
Vikt (gram) 689.000000
Write Your Own Review
Du recenserar:The Revolutionary Philosophy of Marxism
Your Rating