Ekonomi

Läs Kapitalet!

Wolfgang F. Haug
100,00 kr
 
  • Limhäftad 208 sidor
  • Bokförlaget Röda rummet 1979
  • Förlagsny
  • ISBN: 9173620599
I lager
ISBN
9173620599

Kapitalets början är svår. Alltför många har blivit hängande där, för att slutligen ge upp.

Trots att Marx egen framställning är ett mönster av klarhet, behövs det således en introduktion – något som verkligen för in läsaren Kapitalet.

I början gäller det därför att s.a.s. bryta isen. Dock inte genom att ersätta Kapitalet med någon mer eller mindre ofullständig sammanfattning, utan genom att underlätta för läsaren, ge läsaren en inkörsport.

Syftet med denna bok är just detta, att påskynda och effektivisera Kapital-studiet. Den för in läsaren – inte i Marx färdiga lärdomar, utan i deras förfärdigande. Å ena sidan tar den tjuren vid hornen, genom att ge sig i kast med alla de svårigheter som hopar sig just i Kapitalets början. Och å andra sidan försöker den behandla dem i enklast möjliga form.

När svårigheterna i Kapitalets början väl en gång övervunnits, går den fortsatta läsningen mycket lättare – och då kan läsaren också uppleva Kapitalet för vad det är: en av de mest spännande böcker som någonsin skrivits.

Läs Kapitalet! kräver inga som helst förkunskaper i marxism; däremot kräver den ett visst mått tålamod (och naturligtvis ett exemplar av Kapitalet). Bäst läses den i grupp – men den är också en oumbärlig hjälpreda för den som vill studera 'Kapitalet' på egen hand.

Mer information
Författare Wolfgang F. Haug
ISBN 9173620599
Språk Svenska
Förlag Röda rummet
Antal sidor 208
Vikt (gram) 283.000000